SAJAK SUNDA

 EUNDEUK-EUNDEUKAN

(biasanya dibawakan sambil duduk di dahan pepohonan)
Eundeuk-eundeukan, cangkuang

Bale Bandung Paseban

Meunang Peucang sahiji,

Leupas deui ku nini,

beunang deui ku aki,

leupas deui ku nini……..
(dan seterusnya secara berulang kali)
 AYANG-AYANG GUNG
Ayang-ayang gung, gung

Gung goongna rame, me

Menak ti Mas Tanu, nu

Nu jadi Wadana, na

Naha maneh kitu, tu

Tukang olo-olo, lo

Loba anu giruk, ruk

ruket jeung Kumpeni, ni

Niat jadi pangkat, kat

Katan kagorengan, ngan

Ngantos kangjeng Dalem, lem

Lempa-lempi lempong,

Ngadu pipi jeung nu ompong
 ORAY-ORAYAN

(dibawakan sambil berbaris menyerupai ular)
Oray-orayan

Oray naon?

Oray bungka

Bungka naon?

Bungka lauk

Lauk naon?

Lauk nyanggut

nyanggut naon?

Nyanggut dipa

Dipa naon?

Di pandeuri……..!
 PAPANGGALAN
Tungtung brung

Kali tanjung

Barangbang kali parangpang

Pada kutik!

Pada semprung!
Brung brak!

Kulit lutung panjang rubak

Ditepak-tepak ku budak

Pada kutik!

Pada semprung!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s