Seratan

Acara Gladian Pimpinan Regu (DIANPINRU) Kwarcab Ciamis

Asa waas waktu suku ieu ngidek wewengkon Bumi Perkemahan Majaprana, nu jadi kabanggaan warga Gerakan Pramuka Kwartir Cabang Ciamis. Sanajan cape kudu ngatur barudak nu jadi peserta, tapi ngadadak ngiles mun inget kana tanggung jawab ngabimbing barudak nu jadi wawakil ti Kwaran Panumbangan.

Ti Kwaran Panumbangan ngintunkeun wawakil  opat  regu penggalang lalaki  SD jeung SMP, opat regu penggalang awewe SD jenung SMP, jumlahna aya 53 urang, dibimbing ku 8 pembina, 4 awewe, 4 lalaki ditambah ku panitia anu jumlahnya aya 23 urang.

Sakabeh pembina gawe bareng keur ngalayanan budak, ti pembina awewe aya teh Euis ti SD 1 Sukakerta, aya teh Dedeh ti SD 3 Sindangherang, teh Sri ti SD 4 Payungagung, oge aya teh Oneng ti SMP 2 Panumbangan. Pembimbing lalaki aya kang Panji ti SD 3 Tanjungmulya, kang Emus ti SD 2 Banjarangsana, kang Yedi ti SMP satu atap, jeung kuring nu nulis ti SD 3 Medanglayang.

Nu mancen gawe ti Kwaran Panumbangan, Pupuhu kwaran na oge turun Kang Lili, kang Rusman, kang Otong, kang Nana, kang Agus, malah nu bobolokot dina nyadiakeun akomodasi kang Oman ti Golat 3, kang Romli, kang Anda sareng kang Ena. Urusan padaharan disesepuhan ku Ceu Nenih sareng teh Tuti nu pak pik pek nyadiakeun sangu bungkus keur barudak jeung pembina.

Rengrengan panitia sareng nu masihan materi ti Kawarcab aya Kang Teteng ti Cihaur, dina P3K, Teh Enok nu pertengtang dina tata Upacara Pramuka, ti Sindangkasih, jeung rea deui anu kirang terang namina, hapunten nya dibantos ku DKC, PMI sareng Bulan Sabit Merah.

Kanggo pembina dibimbing ku kang Didi sareng  kang Ede, hatur nuhun kana elmuna, sareng hadiah Game, kaos biruna, mugi-mugi janten kasaean. wileujeng mancen damel kang, aya dua wilayah deui, mugi sehat tur jagjang salawasna.

Sanajan hujan tapi teu ngurangan sumanget peserta atawa pembina, sukses we kagiatan teh, padahal jalan jeung lapang jiga sawah tanduranneun.

Di malem pamungkas hiburan jaroged, dipiring ku lagu dangdut ti para peserta, kang Rusman, kang Lili meni bobolokot kesang bakat ku sumanget jogedna, komo aya nu peutingna peunten 8 arui isuk jadi penteun 5,5 cenah.

cag a

 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s